6 de agosto de 2013

Un nou museu d'art contemporani a l'Empordà


La comarca de l'Empordà, que durant els mesos d'estiu té una gran activitat artística, continua sumant actius per ser un referent indiscutible de l'art contemporani. L'empresari, mecenes i col·leccionista català, Francesc Daurella, acaba d'inaugurar, en una antiga masia familiar de la localitat empordanesa de Ventalló, un nou espai-col·lecció, que porta per nom Fundació Perramón, en honor a una branca familiar de la seva esposa Carmen d'Aguilera.

La Fundació Perramon mostrarà en els seus 400 metres quadrats d'exposició, al voltant de 150 obres de pintura i escultura d'art contemporani català creades des dels anys 60 fins a l'actualitat i procedents majoritàriament de la col·lecció particular de Daurella, però també de les col·leccions particulars d'artistes empordanesos. D'aquesta manera, es podran veure pintures de Josep Guinovart, Modest Cuixart, Emili Alzamora, José Luis Pascual, Manuel Álvarez o Guerrero Medina així com escultures de Sergi Aguilar, Enric Pladevall, Josep M. Riera Aragó o Xavier Medina Campeny, entre d'altres artistes. Segons Eduard Duran, director de la Fundació Perramón, "l'objectiu és retre un homenatge a la trajectòria dels pintors i escultors que han estat vinculats a l'Alt i el Baix Empordà, oferint a més als visitants la possibilitat de submergir-se en la història de l'art contemporani en una única visita".


La Fundació té el seu origen en la figura de Carles d'Aguilera i de Fontcuberta, cunyat de Francisco Daurella i precursor del moviment artístic de l'Empordà a través de la desapareguda Galeria Tretze a Ventalló. Gran cultivador de les arts, Carlos d'Aguilera ha estat el promotor de la idea de crear un gran centre d'art a la zona, per la qual cosa ha cedit part dels terrenys de la seva finca "Mas Perramon", masia del s.XVII, residència dels senyors de Ventalló.

La Fundació Perramon obre cada dia, de juliol a agost, des de les 11:00 a les 20.00 hores. A l'espera de concretar els horaris de la resta de l'any, els seus responsables tenen clar que romandrà oberta els caps de setmana. Com la resta de les fundacions presidides per Daurella, l'entrada és gratuïta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario