9 de enero de 2013

Isaki Lacuesta roda el curt promocional de la DO Empordà

El director Isaki Lacuesta (Girona, 1975), Premi Nacional de Cinema 2012, ofereix una visió particular de l'Empordà i els seus vins. Càmera en mà, va rodar la cinta aquest estiu amb l'actor nord-americà Mark Schardan i l'actriu catalana Txe Arana. En Mike (Mark Schardan), un nord-americà de mitjana edat, escull l’Empordà com a la destinació final del seu particular viatge a l’infern, que comença en el moment en què se separa de la seva dona, als Estats Units. Superat per la situació, aquest personatge viatja sol fins l'Empordà amb la intenció de passar a millor vida. Ho aconseguirà, però no de la manera com ho havia planejat.

A l’Empordà, doncs, hi troba un refugi imprevist, una mena de cel inesperat: la terra, el vent, la gent, el mar i el vi converteixen el que havia de ser l’últim viatge d’anada d’en Mike en un viatge iniciàtic a una vida molt més plena. Definitivament, aquest nord-americà no es pot resistir als encants d’indrets tan singulars com Sant Quirze de Colera, Vilajuïga, Gualta, Torrent o Vall·llobrega, i el que havia d’acabar en tragèdia personal es converteix en tota una oda a la vida. En Mike descobreix la felicitat: l’Empordà autèntic, i ho fa tot assaborint els Vins de Tramuntana que li ofereix aquesta terra, de la mà d’una noia també inesperada (Txe Arana).


La cinta ens mostra com evoluciona l’estat d’ànim del protagonista, en Mike, després de la presa de contacte amb les terres empordaneses. La història comença amb l’enviament de mails carregats de melanconia i desesperació a la seva ex parella, i uns versos d’Omar Khayyam acaben marcant el punt d’inflexió vital del personatge: “Procureu despertar-me amb vi”, llegeix en la veu en off d’en Mike, que ens acompanya al llarg del curt. A partir d’aquí, la desesperació esdevé felicitat incontrolada; el pessimisme, optimisme a dojo; la malenconia, bon humor i ironia; les ganes de desaparèixer, en ganes de viure intensament.

El president del Consell Regulador de la DO veu aquesta nova aproximació visual a l’Empordà com una eina més per seguir donant a conèixer la qualitat dels vins de la DO Empordà, i situar-la com una denominació de prestigi i qualitat.

La Denominació d'Origen Empordà aplega més d'una cinquantena de cellers de l'Alt i el Baix Empordà que elaboren una àmplia varietat de vins de gran qualitat.

Font: DO Empordà

No hay comentarios:

Publicar un comentario